KWE Engineering kiest voor een unieke benadering om infrastructuur en huizen te monitoren. Hiervoor is geheel ‘inhouse’ een optisch meetsysteem ontwikkeld en geproduceerd. Deze is toegespitst op een breed scala aan civieltechnische vraagstukken.
 
Door de metingen te combineren met een infrastructuur model geven we bovendien meer inzicht dat alleen het vermelden van verplaatsingsdata. Door de voor civieltechnische begrippen hoge nauwkeurigheid is KWE Engineering in staat om in een heel vroeg stadium, wanneer er feitelijk nog geen schade zichtbaar is, schade te signaleren. 

gebruikte technieken

software

software

Alle meetdata wordt verwerkt door inhouse ontwikkelde software van KWE. De hardware is volledig afgestemd op de software. Callibratiedata of afwijkingen worden hierin meegenomen. Het gehele traject van begin tot eind is in beheer van KWE. Wij weten precies wat elk meetsysteem meet en hoe dit tot stand komt.

kennis

kennis

Door de inhouse productie zijn kritische mechanische- en elektrische eigenschappen bekend. Dit is belangrijk voor het model om een juiste conclusie te geven.

optica

Optics

Het meetprincipe berust op een optisch lasersysteem. Het systeem meet de verplaatsing tussen één zender en meerdere ontvangers.

carbon

carbon

Alle kritische componenten zijn gemaakt op basis van een inhouse ontwikkelde compound op basis van carbon fiber. Dit geeft de benodigde mechanische eigenschappen waaronder gunstige temperatuurs effecten.

diff

Diff

Alle ontvangers zijn aan elkaar gekoppeld middels een inhouse ontwikkeld bussysteem dat zorgt voor gesynchroniseerde metingen. Hierdoor kan het verschil worden gemeten tussen verschillende ontvangers waardoor het model verstoringen zoals beweging van de zender kan wegfilteren.

reproduceerbaar

Reproduceerbaar

Alle ophangpunten zijn zelf centrerend. Hierdoor kunnen we bij elke meting garanderen dat meetmodules altijd op dezelfde plek zijn bevestigd.

schaalbaar

schaalbaar

Het systeem is perfect schaalbaar aangezien we praktisch oneindig meetnodes kunnen koppelen middels het bussysteem. Zijn er bijvoorbeeld 100 meetnodes nodig om een object te kunnen meten? Geen probleem. We zijn tevens niet afhankelijk van bepaalde leveranciers waardoor we altijd in staat zijn om op zeer korte termijn meerdere onderdelen te produceren om een juiste conclusie te kunnen trekken.